Креирај сайт
Практична посветеност на денот: Божјата Промисла

Практична посветеност на денот: Божјата Промисла

LA PROVVIDENZA 1. La Provvidenza c’è. Non v’è effetto senza causa. Nel mondo vedi una legge costante che regola ogni cosa: l’albero ripete ogni anno il suo frutto; l’uccelletto ritrova sempre il suo granellino; gli organi e gli apparati del…
Посветеност на Дама од 6 август 2020 година за да се добие благодат

Посветеност на Дама од 6 август 2020 година за да се добие благодат

SIGNORA DI TUTTI I POPOLI STORIA DELLE APPARIZIONI Isje Johanna Peerdeman, detta Ida, nacque il 13 agosto 1905 ad Alkmaar, nei Paesi Bassi, ultima di cinque figli. La prima delle apparizioni avute da Ida avvenne il 13 ottobre 1917: la…
Размислете денес на вашата понизност пред Бога

Размислете денес на вашата понизност пред Бога

Ma la donna venne e gli fece omaggio, dicendo: “Signore, aiutami”. Ha risposto in risposta: “Non è giusto prendere il cibo dei bambini e gettarlo ai cani”. Ella disse: “Per favore, Signore, perché anche i cani mangiano gli avanzi che…
Практична посветеност на денот: потребата за норма на живот

Практична посветеност на денот: потребата за норма на живот

СТАНДАРД НА LИВОТ 1. Потреба за правило на живот. Нормата е ред; и колку повеќе уредни се работите, толку посовршени се, вели Свети Августин. Ако го погледнете циклусот, сè е постојан ред, а сонцето не ...
Папата Фрањо им порача на младите од Меџугорје: дозволете си да бидете инспирирани од Дева Марија

Папата Фрањо им порача на младите од Меџугорје: дозволете си да бидете инспирирани од Дева Марија

Папата Фрањо ги повика младите собрани во Медугорје да ја имитираат Дева Марија напуштајќи се ...
Кој е гревот на блудството?

Кој е гревот на блудството?

Повремено, има многу работи за кои би сакале Библијата да зборува поотресно од тоа. На пример, со крштевање треба да нуркаме или да попрскаме, жените можат да бидат постари, од каде потекнува сопругата ...
Сведоците го виделе бебето Исус во прегратките на Падер Пио

Сведоците го виделе бебето Исус во прегратките на Падер Пио

Свети Падер Пио го обожаваше Божиќ. Тој имал посебна посветеност на Бебето Исус уште од дете. Според свештеникот Капучин стр. Josephозеф Мери Старец, „Во неговиот дом во Питерелина, самиот ја подготви креветчето. Често…
Sant'Eusebio di Vercelli, Свети на денот за 2 август

Sant'Eusebio di Vercelli, Свети на денот за 2 август

(c.300 - 1 август 371) Приказната за Сант Еузебио ди Верчели Некој рече дека ако не постоел ариевска ерес што ја негирала божественоста на Христа, би било многу тешко да се напише животот на многу рани светци. Еузебио е ...
Зошто Бог ни ги даде псалмите? Како можам да започнам да ги молам псалмите?

Зошто Бог ни ги даде псалмите? Како можам да започнам да ги молам псалмите?

Понекогаш сите се бориме да најдеме зборови за да ги изразиме своите чувства. Затоа Бог ни ги даде Псалмите. Анатомија на сите делови на душата Реформаторот од XNUMX век, Johnон Калвин, ги дефинираше Псалмите како „анатомија на сите ...
Официјалниот систем на Ватикан се жали на „доминација, поднесување“ за верски

Официјалниот систем на Ватикан се жали на „доминација, поднесување“ за верски

Бразилскиот кардинал ãоао Бразил де Авиз, водечкиот човек на Ватикан по осветениот живот, го критикуваше, како што рече, состојбата на „доминација“ што мажите често ја држат над жените во Католичката црква и ги истакна ...